Microdermabrasie

Rimpelvorming is onontkoombaar en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.  Soms zijn er factoren die de huid echter behoorlijk kunnen beschadigen. Hardnekkige acné, operatielittekens, brandwonden, pigmentvlekken of zwangerschapsstriemen zijn enkele voorbeelden die als storend ervaren worden of een belemmering kunnen zijn in het functioneren.

Met micro-dermabrasie kunnen deze huidbeschadigingen tot een minimum teruggebracht worden.  Ook rimpelvorming kan zichtbaar vervaagd worden.

Hoe werkt micro-dermabrasie

Door middel van een speciale vacuüm techniek worden steriele microkristallen over de huid “gespoten”.  Deze microkristallen raken de huid waarbij oude en dode huidcellen loskomen en met de microkristallen afgevoerd worden. U kunt het principe vergelijken met zandstralen, maar dan op microscopisch klein niveau. Het grote voordeel van micro-dermabrasie is, dat het veel veiliger is dan een chemische of kruidenpeeling. Door het regeneratievermogen van de huid, gaat deze zichzelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Het eerste resultaat is al zichtbaar na één behandeling. Het resultaat na een kuur is ongekend.

De behandeling

De micro-dermabrasie start in kuurverband met wekelijkse behandelingen tot het gewenste resultaat is bereikt. Daarna is een behandeling om de 4 tot 6 weken voldoende om het behaalde resultaat te behouden. De behandeling op zich is intensief. U voelt dat de kristallen over de huid gaan, maar in de regel wordt dit niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen, zoals bij een licht zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald waardoor een goede nabehandeling van uw huid noodzakelijk is. De speciale lotion, met serum en creme die u na de behandeling dient te gebruiken, zorgen voor een aangenaam gevoel en versnellen het herstel van de huid. Deze producten zijn volledig afgestemd op de micro-dermabrasie behandeling.

Het resultaat

Afhankelijk van het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Bij het opfrissen van de huid of bij fijne rimpels zijn gemiddeld 4 tot 5 behandelingen nodig. Bij littekens of diepe rimpels zijn 12 tot 15 behandelingen in kuurverband nodig. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het degeneratievermogen van de huid en van de thuisverzorging van de huid met de speciale producten tussen de behandelingen in.

3. 1 week na behandeling

Afbeelding 3 van 3